Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

DRAGOBETELE STRABUN,
SARBATOAREA ROMÂNEASCA A IUBIRII

 

                        Expunere: miercuri, 24 februarie 2016, ora 930;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Voda” Galati, str. Al.I.Cuza, nr.80;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Galerie foto: .pdf

             Muzeul de Istorie „Paul Paltanea" Galati în parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Iulia Hasdeu" Galati va invita miercuri, 24 februarie 2016, ora 930, la expunerea cu tema: DRAGOBETELE STRABUN, SARBATOAREA ROMÂNEASCA A IUBIRII .

            A avea cât mai multe sarbatori în care sa ne putem bucura, sa celebram iubirea fata de aproapele nostru, nu este un lucru rau, ba dimpotriva! Însa, a uita traditia noastra, serbata de mosii si stramosii nostri, ca expresie a resurselor spirituale ale neamului românesc, este un pacat!

            Ziua Sfântului Valentin sau Valentine's Day, de câtiva ani buni a devenit o sarbatoare intens mediatizata în tara noastra, tinzând sa fie încoronata ziua oficiala a dragostei, cea mai sensibila si cea mai romantica dintre toate.

            Este o datorie de suflet sa ne reamintim sarbatorile traditionale, deoarece ele ne reprezinta, sunt identitatea noastra culturala, care ne diferentiaza de alte popoare.

            Sa-i dam asadar, Dragobetelui frumos, ceea ce i se cuvine de drept, ziua de 24 februarie, o zi a dragostei si a iubirii! (muzeograf Ionela Daniela Antohe)

            Evenimentul se va desfasura la Muzeul „Casa Cuza Voda” Galati (str. Al. I. Cuza, nr. 80).

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  E cultura info presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13