Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

GALATI - O POVESTE CU AVIATORI

                        Lansare editorială: joi, 10 martie 2016, ora 1100;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Voda” Galati, str. Al. I. Cuza, nr. 80;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg.
                        Galerie foto: .pdf

             Editura Muzeului de Istorie Galaţi în parteneriat cu Asociatia „Traditia Militara” va invita joi, 10 martie 2016, ora 1100, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului GALATI - O POVESTE CU AVIATORI, autori Dan Antoniu, Violeta Ionescu.

            „Încercam sa reconstituim, ca într-un joc de puzzle, ce-am avut si ce-am pierdut din istoria orasului Galati, port fluvial si port aerian, partea cea recuperabila doar din documente de arhiva si din amintirile altora. Încercam o retrospectiva a celor doua aerodromuri, militar si civil, pentru ca Galatiul nu a fost numai un "oras cumplit de negustori", ci a avut o viata portuara intensa (si azi ne place sa spunem ca este cel mai important port de la Dunare , desi pe luciul apei nu mai trec, în sus si-n jos, decât, din când în când, nave utilitare). Daca portul naval mai exista, ce s-a întâmplat cu portul aerian?

            Am scris aceasta carte, mai ales în memoria acelor oameni deosebiti care urcau la cer pasarile de metal, aviatori eroi care si-au sacrificat viata din dragoste pentru zbor si pentru tara – sentimente greu de întâlnit astazi si de pretuit . (Dan Antoniu, Violeta Ionescu)

            Evenimentul se va desfasura la Muzeul „Casa Cuza Voda”, sectie a Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” Galati.

 

Editura Muzeului de Istorie Galati

 

PARTENERI
MEDIA:

  E cultura info presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13