Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment

INCURSIUNE ÎN COTIDIANUL COMUNIST

                        Expoziţie: joi, 30 aprilie 2015, ora 1300;
                        Locul: secţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi din strada Domnească, nr. 25;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg.
                        Galerie foto: .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Asociaţia pentru Renaşterea Galaţiului vă invită joi, 30 aprilie 2015, ora 1300, la vernisajul expoziţiei: INCURSIUNE ÎN COTIDIANUL COMUNIST.

            Expoziţia conturează un cadru generic al vieţii de zi cu zi în comunism, marcat de propaganda atotprezentă, sugerată de afişe din epocă, opere de artă mobilizatoare sau portrete ale unor lideri comunişti, autentici sau asumaţi în acest fel de posteritate, dar, în acelaşi timp, caută să introducă pe vizitatorii gălăţeni în atmosfera oraşului de dinainte de 1989, prin imagini şi modele tridimensionale ale unor obiective de referinţă pentru Galaţiul comunist: Combinatul Siderurgic, Şantierul Naval etc.

            Vizitatorii vor avea ocazia să (re)intre în atmosfera şcolii de altădată, populată de şoimii patriei şi pionieri, vor vizita un magazin alimentar, devenit în ultimii ani ai „Epocii de Aur” un adevărat muzeu al lipsurilor, vor cunoaşte îndemnurile mobilizatoare adresate oamenilor muncii în cadrul unui atelier de producţie sau se vor putea „odihni” în cunoscuta sufragerie populată de mileuri şi bibelouri, supravegheate de ceasul cu cuc. Vitrine cu monede, medalii şi insigne din perioada 1945-1989, vin să completeze o expoziţie care va stârni amintiri printre cei mai vârstnici şi curiozitatea celor mai tineri. (muzeograf Mihaela Damian)

            Evenimentul se va desfăşura la secţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi din strada Domnească, nr. 25.

             Organizatori expoziţie: muzeograf Mihaela Damian, documentarist Adrian Zăinescu.

 

DECORAŢII ROMÂNEŞTI DIN EPOCA COMUNISTĂ
 (1947-1989)

                        Expoziţie: joi, 30 aprilie 2015, ora 1300;
                        Locul: secţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi din strada Domnească, nr. 25;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită joi, 30 aprilie 2015, ora 1300, la vernisajul expoziţiei: DECORAŢII ROMÂNEŞTI DIN EPOCA COMUNISTĂ (1947-1989).

            Expoziţia organizată de muzeograf Costel Ilie reflectă sistemul de recompense specific societăţilor de tip sovietic din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Sunt prezente în expunere cele mai înalte distincţii din ierarhia ordinelor şi medaliilor socialiste, cât şi însemnele minore acordate „fruntaşilor în întrecerea socialistă” sau pionerilor şi tineretului comunist.

             Muzeul gălăţean deţine peste 1000 de bunuri medalistice care se constituie într-o atractivă colecţie ce poate fi admirată de publicul gălăţean.

            Evenimentul se va desfăşura la secţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi din strada Domnească, nr. 25.

 

Biroul Relaţii publice
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  Asociatia pentru Renasterea Galatiului E cultura info presa galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila