Afisul expozitiei Situri arheologice si monumente istorice din judetul Galati

ISTORIA DE LÂNGĂ NOI

 

Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment

                        Manifestare culturală : Joi, 4 aprilie 2013, ora 1100
                        Locul: Casa de Cultură „Ion Creangă”, Bereşti, judeţul Galaţi
                        Durata: 4 - 23 aprilie 2013;
                        Comunicat de presă: .pdf
                        Afiş expoziţie: .jpg
                        Galerie foto : .pdf

            Muzeul de Istorie Galaţi derulează în acest an, în cadrul programelor sale educaţionale,  proiectul cultural „ISTORIA DE LÂNGĂ NOI”.

            Proiectul iniţiat de muzeograful Costel Ilie, vizează promovarea siturilor arheologice şi a monumentelor istorice de pe teritoriul judeţului Galaţi, în comunităţile locale, cunoaşterea legislaţiei în domeniul protejării patrimoniului cultural naţional, precum şi sensibilizarea autorităţilor locale, în vederea stabilirii unor măsuri de protecţie şi valorificare a respectivelor monumente.

            În cadrul manifestării culturale, va fi itinerată expoziţia fotodocumentară „Situri arheologice şi monumente istorice din judeţul Galaţi”, în localităţile din judeţ, prilej cu care vor fi susţinute expuneri cu temele „Cercetarea  arheologică - mijloc de recuperare a istoriei” şi „Monumente istorice din judeţul Galaţi”. Acestea vor fi completate cu prezentări media, referitoare la cele mai importante monumente istorice şi situri arheologice din judeţul Galaţi.

            Prima manifestare, din cadrul acestui proiect, se va desfăşura joi, 4 aprilie 2013, ora 1100, la Casa de Cultură „Ion Creangă” din oraşul Bereşti, localitate în care acum patru decenii se descoperea, în situl de la Dealul Bulgarului, o piesă arheologică excepţională: „Hora de la Bereşti”.

Biroul Relaţii publice
Nicoleta Gheorghe